Ser dramatisk nedgang i amerikansk oljeproduksjon

– Vi vil se en dramatisk nedgang i den amerikanske oljeproduksjonen, både til lands og til havs, sier Mark Papa.

Når den amerikanske oljeindustrien klarer å utvinne olje og gass fra skifer og andre harde bergarter, fører det til en energirevolusjon der den energihungrige supermakten blir selvforsynt med gass. Her fra en skiferoljebrønn utenfor Midland, Texas. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Mark Papa,  tidligere sjef i det amerikanske oljeselskapet EOG Resources, nå partner i private equity-selskapet Riverstone fnyser av dem som tror at teknologiforbedringer skal gjøre skiferoljeproduksjon lønnsom selv på dagens prisnivå, skriver DN.– Det er veldig usannsynlig at teknologien vil senke break-even-prisene slik at vi kan fortsette å ha disse lave oljeprisene, sier Papa.I løpet av de siste årene har den amerikanske oljeproduksjonen økt med rundt fire millioner fat dagen (på årlig basis), men den tiden er over, tror Papa:– Vi vil se en dramatisk nedgang i den amerikanske oljeproduksjonen, både til lands og til havs. Siden 2012 har vi sett en årlig vekst på rundt 1,1 millioner fat dagen. De siste månedene har veksten vært rundt 600.000 fat dagen. Når tallene for produksjonen i oktober offentliggjøres i januar, vil de vise nullvekst.– Januartallene som kommer i mars viser en negativ vekst på 700.000 fat, tror oljetoppen.