Slik går det med oljeprisen onsdag

Oljeprisene klatrer oppover onsdag morgen.

Olje - Foto - Scanpix

Brent-oljen stiger onsdag morgen 1,00 prosent til 52,44 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,71 prosent til 49,36 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 50,22 dollar fatet ved børsslutt tirsdag.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans er svekket produksjon årsaken til at oljeprisene nå ligger på det høyeste nivået på en måned.Tirsdagens månedstall fra USAs energiinformasjonskontor EIA viste at oljeproduksjonen i USA i september falt til sitt laveste nivå på ett år. Produksjonen falt med 120.000 fat per dag til 9 millioner fat per dag.I tillegg støttes prisene av muligheter for et møte mellom Russland og Opec. For en drøy uke siden uttalte Russlands oljeminister ifølge The Wall Street Journal at det planlegges et møte mellom Saudi-Arabia og Russland senere i måneden, og at landet er villig til å møte Opec og andre produsenter.- Tegn til at trenden reverseres begynner å vekke opp oljehandlere som er blitt vante til fallende priser, sier sjef for futuresavdelingen i Mizuho Securities USA, Bob Yawger, til avisen.Utviklingen ble ytterligere styrket etter at bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste en overraskende nedgang i oljelagrene i USA i uken frem til 2. oktober. Onsdag kommer de offisielle ukestallene fra EIA.