Brent-oljen stiger torsdag morgen 0,22 prosent til 49,80 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,17 prosent til 46,56 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 49,66 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans meldte bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) onsdag kveld at oljelagrene i USA steg med 9,3 millioner fat i løpet av uken frem til 9. oktober.Dette er betraktelig mer enn det som er ventet av markedsaktører når USAs energiinformasjonskontor (EIA) torsdag ettermiddag skal rapportere offisielle lagertall for samme periode.Analytikere spår ifølge nyhetsbyrået nå at EIA vil melde om en lagervekst på 2,6 millioner fat. Amerikanske raffinerier ventes å ha redusert sin kapasitetsutnyttelse med 0,6 prosentpoeng til 86,9 prosent, som er det laveste siden februar.- Holdbarheten i enhver prisoppgang vil måtte ha basis i betydelige produksjonskutt. Det er lettere å redusere produksjonen enn å stimulere etterspørselen, sier analytiker i Fat Prophets i Sydney, David Lennox.