Slik går det med oljeprisen torsdag

Oljeprisene klatrer oppover torsdag morgen.

Olje - Foto - Scanpix

Brent-oljen stiger torsdag morgen 0,31 prosent til 51,49 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,46 prosent til 48,03 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,04 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Dagens priser har dermed falt noe tilbake fra gårsdagens topp. Årsaken er ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans problematiske utsikter på produksjonssiden.Onsdagens ukestatistikk fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) viste at amerikanske oljelagre nådde et historisk toppnivå 2. oktober. I tillegg var det også en uventet oppgang i forrige uke.Onsdagens tall stanset dermed oppgangen som var blitt utløst tidligere i uken av utsikter til økt global etterspørsel og fortsatt nedgang i innenlandsk produksjon.Ifølge nyhetsbyrået skaper innbyrdes motstridende data forvirring blant oljetradere, idet det kan være vanskelig eller umulig å få ordentlig grep om dem.- Volatilitet av denne typen gjør det vanskelig å innta et syn i den ene eller andre retning, sier sjef for Mount Lucas Management, Tim Rudderow, til The Wall Street Journal.