Statoil-ansatte kan søke sluttpakke

Ansatte i tre utvalgte forretningsområder i Statoil vil få tilbud om frivillige løsninger som sluttpakker.

Statoil, Forus. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Statoil-ansatte innen leting, boring og brønn og prosessnettverket petroleumsteknologi, som rammes av selskapets nedbemanning, kan søke om sluttpakke, opplyste selskapet om sluttpakkene torsdag, skriver Sysla og Stavanger Aftenblad.I sommer varslet Statoil at mellom 1.100 og 1.500 fast ansatte og 500 innleide medarbeidere ville miste jobben ved utgangen av 2016.– Denne uken har selskapet orientert ansatte i tre utvalgte forretningsområder som vil få tilbud om frivillige løsninger som sluttpakker, tidligpensjon og muligheten til å søke ledige stillinger i det interne jobbmarkedet, sier fungerende informasjonsdirektør Knut Rostad i Statoil til avisa.Han opplyser at selskapet har klart å løse tidligere bemanningsreduksjoner med frivillig avgang, og sier at det er målet også denne gangen. De ansatte i de relevante avdelingene har fått beskjed om hvem som kan søke sluttpakke.Søknadsperioden åpner i midten av oktober, ifølge Rostad. (©NTB)