Statoil-sjefen avfeier utbytte-kritikk

- Vi har ikke en utbyttepolitikk som kommer og går med oljeprisen, sier Statoil-sjef Eldar Sætre.

Statoil har kuttet sine investeringsbudsjetter, men samtidig har selskapet opprettholdt utbyttepolitikken.Statoils konsernsjef Eldar Sætre er ifølge DN krystallklar på at den skal videreføres.– Vi har en klar intensjon om å øke vårt utbytte over tid. For meg er det veldig viktig å stå ved denne politikken. Vi har ikke en utbyttepolitikk som kommer og går med oljeprisen, sier Sætre.Ifølge avisen avviser han å se investeringene i sammenheng med utbyttet.– Noen mener at hvis jeg betaler mindre utbytte, kan jeg investere i nye prosjekter. Slik er det ikke. Det som hindrer oss å gjøre mer i dag er lønnsomheten i prosjektene våre. Vi har ikke masse prosjekter som er tilstrekkelig lønnsomme og som venter på å bli gjennomført, og som jeg eventuelt kunne gjennomføre ved å flytte penger fra den ene lommen til den andre, sier Sætre til DN.Les også: Statoil-sjefen ser lav oljepris lenge