Statoil-sjefen: - Jeg har ikke noe annet valg

Toppsjefen i Statoil kan ikke lenger lokke studenter med en sikker arbeidsplass.

Konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre, må i løpet av det neste året kvitte seg med 1.500 ansatte, og kan ikke lenger tilby studentene en sikker jobb, skriver Dagens Næringsliv.- Når oljeprisen er høy, tilbyr selskaper nye studenter en jobb, noen ganger bonus og endatil sign on-fee lenge før dere er uteksaminert. Når oljeprisen faller, løper alle for å kutte kostnader, og de samme studentene får tilbud om sluttpakker. Noen av dem endatil før de har startet i jobben. Og når markedene endres, hevder lederne at de ofte ikke har noe annet valg enn å kutte kostnader og investeringer og reduserer bemanningen. Og vi må gjøre det, sier de. Jeg sier det også, fordi jeg må. Jeg har ikke noe annet valg i dagens situasjon, uttalte han tirsdag under et foredrag på NTNU.Han håer imidlertid at han på sikt kan skape en mer sikker arbeidsplass.- Når vi konstruerer en plattform, gjør vi det for at den skal tåle hardt vær og endatil en hundreårsbølge. Det samme gjelder for det å bygge et selskap, sier Sætre til DN.