Tror PGS-aksjen vil falle kraftig

Meglerhus advarer mot å putte pengene i PGS-aksjer.

Foto: PGS

DNB Markets står fast ved sin salgsanbefaling på PGS med et kursmål på 25 kroner pr aksje. Det gir en potensiell nedside på 23 prosent.I likhet med et positivt marked for øvrig steg aksjen mandag etter at selskapet la frem en oppdatering av flåteutnyttelsen for Q3. «Noe høyere multiklientaktivitet enn ventet vil kunne medføre at konsensusforventningene til Q3 EBITDA løftes 4-7 prosent fra nivået på 122 millioner dollar i forkant av oppdateringen. I en litt lengre horisont er vi imidlertid ikke like positive. Med utgangspunkt i at den siste rapporterte ordrereserven for arbeid ett år frem var på det laveste nivået på flere år må selskapet sikre seg den høyeste ordreinngang på ti år for å kunne innfri konsensusestimatene fremover. Med konkurrenter svært ivrige etter å vinne stadig færre tilgjengelige kontrakter og et svekket marked kan det bli utfordrende», heter det i oppdateringen.PGS er sist omsatt for 32,33 kroner, opp 1,5 prosent.