Derfor stuper BW Offshore

- Man får en knekk når man får den endelige spikeren i kisten, sier analytiker.

Foto: BW Offshore
Energi

BW Offshore faller 9,5 prosent til 3,05 kroner på Oslo Børs etter å ha lagt frem rapporten for 3. kvartal. Selve tallene var noe bedre enn ventet, men selskapet varsler utbyttestopp inntil utsiktene i markedet bedres.Analytiker Tord Aase Augestad i Arctic Securities sier til Reuters at man nesten skulle tro at utbyttestopp var priset inn når man ser på hvordan kursen har gått hittil i år. Man får en knekk når man får den endelige spikeren i kisten, mener han.- I mine øyne burde selskapet gjort dette før. Nesten alle andre i sektoren har gjort det, så det burde BWO også gjort. Det var på tide, legger han til.Det blir også trukket frem at det går tregt fremover med BWOs FPSO som ble rammet av en eksplosjon i Brasil i februar.- Den ligger fremdeles på feltet i Brasil, det har ikke skjedd noe. Når det har tatt så lang tid å få den av feltet så ser man for seg at det kan bli en del forsinkelser med å få den tilbake i drift. Den må inn på et verft først, sier Augestad til Reuters.Han sier estimatene skal noe ned. Ifølge analytikeren var det en meget innbringende FPSO.

Nyheter
Børs