HitecVision inn i Prosafe

HitecVision-selskapet North Sea Strategic Investments har sikret seg 8,8 prosent av Prosafe.

prosafe
Energi

I går ettermiddag kom meldingen om at en finansiell investor hadde hyret Arctic Securities for å utrede muligheten for kjøp av opptil 23.597.306 aksjer i Prosafe.Dette tilsvarer 10 prosent av utestående aksjer i selskapet.I en børsmelding onsdag morgen kan vi lese at North Sea Strategic Investments AS, et selskap forvaltet av HitecVision, vil kjøpe 20.710.337 aksjer i Prosafe til kurs 25 kroner.Dette tilsvarer 8,8 prosent av utestående aksjer.Over en halv milliardHitecVision-selskapet blar dermed opp 517,8 millioner kroner for posten.North Sea Strategic Investments eier ikke andre aksjer eller rettigheter i Prosafe. Oppgjør med selgende aksjonærer som tilbød aksjer under kjøpsordren skjer på eller rundt 20. november 2015.North Sea Strategic Investments opplyser til slutt at selskapet vil gjøre opp 11.500.000 aksjer gjennom en forward-kontrakt med oppgjør 7. desember 2015.Stort jafs av Kværner Samme selskap tok i forrige uke et stort jafs av Kværner.Styreleder Frode Sigurd Berg i North Sea Strategic Investments ville i går ikke kommentere overfor Finansavisen og selskapet sto bak Arctic-oppdraget.Prosafe stiger 2,0 prosent til 25,20 kroner i onsdagens handel på Oslo Børs.

Nyheter
Børs