Russland true med å kutte gassforsendelsene til Ukraina

Russlands energiminister Aleksandr Novak truer med å kutte gassforsendelsene til Ukraina og viser til manglende forskuddsbetaling.

rørledning, gazprom, gass
Energi

Russland vurderer også å stanse kullforsendelsene til nabolandet, som et svar på at strømforsyningen til Krim-halvøya er sabotert.– I dag eller morgen vil gassforsendelsene bli stanset som følge av manglende forhåndsbetaling, sier Novak i et radiointervju.Han anklager videre ukrainske myndigheter for manglende vilje til å reparere elektrisitetsmastene som ble sabotert av proukrainske aktivister i helga.Aktivistene har også hindret at mastene blir erstattet av nye og at strømforsyningen blir gjenopprettet.70 prosent av befolkningen på Krim-halvøya, som erklærte uavhengighet og ble annektert av Russland i fjor, er til vanlig avhengige av elektrisitet fra Ukraina.Russland vurderer nå å stanse kullforsendelsene til Ukraina som følge av sabotasjen, sier Novak.– Vi står nå overfor ulike valg, både politiske og økonomiske, sier Novak.– Russland forsyner energisektoren i Ukraina med kull. Vi kan komme til å stanse forsendelsene, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk