Saltvedt: - Tar ikke helt innover seg endringene som skjer

Oljeanalytiker Thina Saltvedt mener IEA-topp Fatih Birol undervurderer fornybar energi.

Energi

Sjefen for Det internasjonale energibyrået (IEA), Fatih Birol, uttalte mandag under Statoils høstkonferanse at han har særlig stor tro på gass i tiden fremover.- Gass har fortsatt et forsprang på fornybar energi, ettersom gass ikke er avhengig av subsidier, sa han.Oljeanalytiker i Nordea Markets, Thina Saltvedt, mener IEA-toppen undervurderer fornybar energi.- Jeg er fremdeles skeptisk til IEAs syn på veksten i sol- og vindkraft. Jeg tenker IEA har en modell som ikke tar helt innover seg disse endringene som skjer, sier hun til avisen.- Også i år virker det som Birol ikke tar høyde for de kostnadsbesparelsene som er kommet innen fornybar energi, samt veksten fremover. Og det er klart at hvis du ikke legger inn god nok vekst i sol og vind, så vil de andre energikildene få større plass, påpeker Saltvedt.Birol innrømmer imidlertid at fornybar energi spiller en stadig større rolle.- Det er store muligheter for å gå direkte fra kull til fornybare energikilder, ettersom noe fornybar begynner å bli konkurransedyktig. Gassprodusenter burde se at de kommer til å få mye press fra fornybarsektoren, sier IEA-sjefen til DN.

Nyheter
Næringsliv