Slik går det med oljeprisen onsdag

Brent-oljen er omtrent uendret onsdag morgen.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

Brent-oljen er mandag faller 0,02 prosent til 43,96 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,79 prosent til 40,99 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 43,66 dollar fatet ved børsslutt tirsdag.Statistikk fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag kveld at råoljelagrene falt med 0,5 millioner fat i forrige uke.Onsdag ettermiddag offentliggjøres tilsvarende tall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA), og det er ifølge Bloomberg News og TDN Finans ventet en lagerbygging på to millioner fat.Irans oljeminister Bijan Namdar Zanganeh uttalte tirsdag at landet ikke vil søke godkjennelse fra Opec før det øker eksporten når sanksjonene mot landet blir opphevet.- Markedet er fortsatt under press fordi historien om overtilbud fortsetter. Oljeprisene vil trolig holde seg rundt dagens nivåer, sier investeringssjef i Ayers Alliance Securities, Jonathan Barratt, til nyhetsbyrået.Energikonsulentfirmaet Ritterbusch & Associates er ifølge The Wall Street Journal mer negative, og tror WTI-prisen kan komme til å teste bunn-nivåene fra august på 37,75 dollar fatet allerede i løpet av neste uke. De viser til skuffende økonomiske data fra Kina, Europa og Japan, og rapporter om at råoljetankere ligger og venter på å losse.

Nyheter
Børs