Spår Saudi-krise om få år

Ekspertisen frykter for Saudi-Arabia.

Energi

Saudi-Arabia, verdens største oljeprodusent, eksporterte over syv milloner fat per dag i september, og viser ingen tegn til å bremse opp.Gründeren av makrohedgefondet SLJ Partners, Stephen Jen, sies å være bekymret for om kongedømmet har kapasitet til å omstille seg til en virkelighet med lave oljepriser, melder Business Insider ifølge svenske Affärsvärlden.- For Russland var devaluering av rubelen den mest effektive måten å tilpasse seg på i det korte perspektivet. Ser du på Saudi-Arabia, er sjokket det samme, men med en fastlåst valuta. De kan ikke devaluere, sa Jen på en Reuters-konferanse tirsdag denne uken.Ifølge Business Insider sa også andre deltagere på konferansen at landet kan gå mot en finansiell krise om 3-5 år.Det internasjonale pengefondet (IMF) trakk i oktober frem Saudi-Arabia som et av landene med rundt fem års buffer igjen om oljeprisene holder seg lave, mens noen av nabolandene kan holde ut i over 20 år.Brent januar-olje faller 0,5 prosent (22 cent) til 43,95 dollar i dagens handel, et brutalt fall fra toppen over 110 dollar i juni i fjor.

Nyheter
Næringsliv