Statoil-funn i Nordsjøen

Statoil har gjort funn på Visund-feltet vest for Bergen.

Energi

Statoil, operatør for utvinningstillatelse 120, har avsluttet boring av letebrønn 34/8-16 S, skriver Oljedirektoratet fredag. Brønnen ble boret på østflanken av Visund-feltet i nordlige del av Nordsjøen - og ca. 140 kilometer nordvest for Bergen.Brønnen påtraff ifølge meldingen enolje/gass/kondensat-kolonne på rundt 85 meter i Lundeformasjonen, hvorav 40 meter med moderat til god reservoarkvalitet. Brentgruppen er ikke tilstede, heter det. Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er 0,4-1,1 million Sm³ utvinnbare oljeekvivalenter. Rettighetshaverne vil vurdere videre utvikling av funnet i sammenheng med eventuelt andre tilleggsressurser.Brønnen ble boret av boreinnretningen Songa Trym.Les mer her.

Nyheter
Energi