Statoils sjeføkonom tror lagerfall vil drøye

Sjeføkonom Erik Wærness i Statoil snakker om OPECs reservekapasitet.

Energi

Verden flyter over av olje, og sjeføkonom Erik Wærness i Statoil tror det vil drøye før lagrene minker.- Oljelagrene er betydelig høyere enn normalt, og selv om etterspørselen etterhvert vil overgå tilbudet, vil det ta tid før de bygges ned, sier han ifølge TDN Finans på et seminar tirsdag.- Det er umulig å si hvordan prismekanismen blir når vi begynner å se trekk på lagrene, legger han til.Wærness er ifølge nyhetsbyrået også usikker på hvordan finansmarkedene vil reagere.- Tilbudssiden er strammere enn tidligere, sier han.- Da kan prisen stige raskereSjeføkonomen peker ifølge TDN Finans på den lave reservekapasiteten i OPEC.Skulle land som for eksempel Libya eller Nigeria falle ut, kan oljeprisen stige raskere enn det fundamentale skulle tilsi.Brent januar-olje står tirsdag formiddag i 45,03 dollar fatet, opp 0,5 prosent i dagens handel.WTI-oljen stiger like mye, og handles for 41,95 dollar fatet.

Nyheter
Børs