Tror oljeprisen vil stige mot 80 dollar fatet

IEA er usikker på hvordan 2017 vil se ut for oljeprisen, men spår så en betydelig oppgang frem mot 2020.

iea, det internasjonale energibyrået
Energi

Under Statoils høstkonferanse mandag påpekte direktør i Det internasjonale energibyrået (IEA) at det er for tidlig si om investeringene innen olje og gass vil øke i 2017, melder TDN Finans.IEA venter fortsatt fall i investeringene i 2016, etter en nedgang på 20 prosent i 2015.- Det er første gang på over 30 år at investeringene faller to år på rad. Det er fremdeles ikke klart om investeringene vil øke i 2017, men det er klart at det blir fortsatt fall i 2016 og at dette vil ha betydelig innvirkning på oljemarkedene, sier han til nyhetsbyrået.Han viser til at fallet i investeringer vil føre til fall i produksjonen fremover.- Selv om oljeetterspørselen ikke økte i det hele, må vi hvert år produsere fire millioner nye fat pr år for å kompensere for produksjonsfall i eksisterende felt. Dersom den økonomiske veksten blir god vil dette føre til press i oljemarkedene, sier han.Energibyrået spår imidlertid så en gradvis oljeprisvekst mot 80 dollar fatet i 2020.- Denne prisen kan igjen være god nok til at ny skiferproduksjon vil bli startet opp, noe som igjen vil gjøre at oljemarkedene blir mer diversifisert, sier han.

Nyheter
Næringsliv