Venter Goliat-oppstart innen nyttår

- Kan gå break-even med 55 dollar fatet, sier Eni-sjefen.

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Energi

Det er ventet at Goliat-plattformen, som er verdens største i sitt slag, starter produksjon i Barentshavet før nyttår, skriver The Wall Street Journal.Eni er største operatør på Goliat, og ifølge konsernsjef Claudio Descalzi kan feltet gå break-even med en Brent-oljepris på 55 dollar fatet under den ventede levetiden på 15 år.Analytikerne er imidlertid langt fra enig i estimatet. Citigroup estimerer ifølge TDN Finans en break-even på 122 dollar fatet, mens Credit Suisse sier det ligger over 100 dollar fatet.Eni er operatør på Goliat-feltet med en eierandel på 65 prosent, mens Statoil har den resterende andelen på 35 prosent.

Nyheter
Børs