Krisen i offshorenæringen har krevd sitt første offer

Aksjonærene i Ulsteinvik-rederiet World Wide Supply har nå måttet kaste kortene.

Energi

Aksjonærene i World Wide Supply (WWS) i Ulsteinvik kaster kortene og overlater selskapet til långiverne. Dermed har krisen i offshorenæringen krevd sitt første offer, skriver Dagens Næringsliv.Ifølge avisen har eiere av tilsammen 96 prosent av aksjene i WWS akseptert tilbudet fra obligasjonseierne om å overta selskapet.65,7 prosent av eierne i et obligasjonslån på 150 millioner dollar, tilsvarende cirka 1,3 milliarder kroner, har gitt tilbud om å kjøpe alle aksjene i rederiet. De skal samles i et nyopprettet selskap, WWS Recovery AS.Obligasjonseierne mener det ikke gjenstår noe verdi i aksjene, men sa seg villige til å betale inntil 15,3 millioner kroner for å få hånd om minimum 51 prosent. Grunnen var at de fryktet at verdier i selskapet ville gå tapt ved en konkurs.Sjef i Rederiforbundet, Sturla Henriksen, uttalte lørdag til DN at han ikke ser noen rask lysning for gjeldstyngede rederier.- For størstedelen av næringen går det i nyanser fra grått til helsvart. Og dessverre tyder mye på at det verste ligger foran oss, sa Henriksen til avisen.

Nyheter
Næringsliv