Oljekatastrofe i Colombia

Oljekrisen er fullkommen for dette latin-amerikanske landet.

ecopetrol, colombia
Energi

Manglende oljefunn har nærmest utradert det som en gang var Latin-Amerikas største selskap.Colombias statlig kontrollerte Ecopetrol var på toppen i 2012 priset høyere enn selveste BP. Fallet i markedsverdi fra 136,7 til 14,5 milliarder dollar har vært brutalt.Målt etter dagens kurser tilsvarer kursfallet verdier for 1.070 milliarder kroner.- De har bare ikke funnet olje, det er så enkelt som det. Hele sektoren ble massivt overkjøpt, og folk trodde at oljen én dag bare ville sprute ut, sier aksjesjef Rupert Stebbings i Medellin-baserte Bancolombia SA til Bloomberg.- Irrasjonelt Utsiktene for oljesektoren i Colombia så ifølge nyhetsbyrået lyse ut etter at hæren over en 15-årsperiode hadde slått tilbake marxist-geriljaer, og dermed åpnet områder for oljeleting.Colombia grenser for øvrig til Venezuela, landet med verdens største oljereserver.- Ecopetrols aksjekurs steg til irrasjonelle nivåer, ettersom investorer satset på en kraftig stigende produksjon som aldri kom, sier Stebbings videre til Bloomberg.Dette tror oljeanalytiker Torbjørn Kjus om oljeprisen fremover