Oljelagrene falt overraskende - oljeprisen rett opp

De amerikanske råoljelagrene falt tross et ventet hopp forrige uke.

olje, oljefat, oljepris
Energi

De amerikanske råoljelagrene falt med 5,9 millioner fat til 484,8 millioner fat i uken frem til 18. desember, ifølge statistikk fra det amerikanske energidepartementet (EIA) offentliggjort lille julaften.Det var ifølge tall fra Bloomberg ventet at lagrene skulle være opp med 1,2 millioner fat.Tirsdag kveld viste statistikk fra American Petroleum Institute (API) at de amerikanske råoljelagrene falt med 3,6 millioner fat forrige uke.Råoljelagrene på leveransepunktet Cushing i Oklahoma steg med 1,5 millioner fat, meldte API ifølge TDN Finans.Oljeprisen stiger umiddelbart etter tallene. Brent-spot er klokken 16.38 opp med 2,50 prosent til 37,27 dollar fatet, mens WTI-spot stiger 3,10 prosent til 37,57 dollar fatet.