Røkke møtt med skuldertrekk

Kjell Inge Røkkes Det norske fikk mandag avslag fra Kongen i statsråd på klagen over fordelingen av eierskapet i Johan Sverdrup-feltet

Energi

I ett år har Det norske oljeselskap kjempet for høyere eierandel i gigantfeltet Johan Sverdrup. Det endelige nei-vedtaket kom mandag, og ble knapt registrert på børs, skriver Dagens Næringsliv.Da hovedaksjonær i Aker, Kjell Inge Røkke, sendte ut sitt aksjonærbrev i april, skrev han at den foreslåtte fordelingen av Johan Sverdrup-feltet representerte en verdioverføring tilsvarende 35 prosent av Det norskes børsverdi til de andre eierne i feltet.I sommer ble oljeselskapets eierandel ytterligere redusert, gjennom at departementet foretok en skjønnsmessig fordeling av feltet.Swedbank-analytiker Teodor Sveen-Nilsen mener investorene ikke har priset inn at Det norske skulle nå frem med sine klager.- Ingen i markedet har forventet høyere eierandel, sier han til avisen, og mener at Sverdrup-andelen Det norske allerede har fått er gullkantet.Nå er oljeselskapets eneste mulighet å gå til søksmål mot staten, og talsmann Rolf Jarle Brøske sier til DN at styret vil se på statens begrunnelse og vurdere eventuelle nye skritt på neste styremøte over jul.