Sikrer seg offshore vind-kontrakt

Ocean Installer er nå tildelt sin første kontrakt innen fornybar energi for fartøyet "Normand Vision".

Foto: Ocean Installer/Solstad
Energi

Ocean Installer er tildelt en offshore vind-kontrakt med Norddeutsche Seekabelwerke, opplyses det i en melding.- Vi er svært glade for at vi er i stand til å sikre oss en meget interessant jobb innen offshore-vind og vise frem vår kompetanse på et slikt prosjekt, sier adm. direktør i Ocean Installer, Steinar Riise, i en kommentar.Avtalen omfatter opphenting av to forhåndslagte HVAC-strømeksportkabler i 500 meters-sonen til Gode Wind 1 OSS, legging og installasjon av beskyttelse på kablene, samt pull-in til transformatorplattformen.Ocean Installer vil bruke det svært avanserte undervannskonstruksjonsfartøyet «Normand Vision» for prosjektet. Dette er fartøyets første prosjekt innenfor fornybar energi etter å ha gjennomført en rekke omfattende prosjekter både globalt og på norsk sokkel, herunder arbeid for Statoil og Norske Shell.Offshoreinstallasjonen er påbegynt. Prosjektledelse og landbasert engineering vil styres fra Ocean Installers hovedkontor i Stavanger.Les hele meldingen her.