Skagen saksøker oljeselskap for 1,5 milliarder

Skagen vil ha en saftig erstatning fra brasilianske Petrobras.

Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.
Energi

Aksjefondet Skagen saksøker Petrobras og krever 1,5 milliarder kroner i erstatning fra det brasilianske oljeselskapet, skriver Dagens Næringsliv.Bakgrunnen er tap som har oppstått i kjølvannet av investeringer i det brasilianske oljeselskapet, og er knyttet til historiens største korrupsjonssak, Lava Jato.- Vårt krav er på rundt 168 millioner dollar. Vi avventer nå videre rettsbehandling, sier kommunikasjonssjef i Skagen, Margrethe Vika, til avisen.Så langt har brasilianske påtalemyndigheter tatt ut tiltale mot 173 personer i korrupsjonssaken, og over 14 milliarder kroner påstås betalt i bestikkelser til korrupte Petrobras-direktører og politikere.I stevningen fra Skagenfondene, samt syv andre investorer, vises det til at Petrobras-ledelsen ikke bare lukket øynene for det som skjedde, men også deltok aktivt i opplegget ved å motta bestikkelser.- Skagen har i perioden 2010 til 2014 vært en stor aksjonær i Petrobras. I en periode var vi helt ute av selskapet. Nå eier Skagen Kon-Tiki aksjer for 377 millioner kroner, sier Vika til DN.