Skandaleplattform i Nordsjøen blir ikke fjernet ennå

Yme-plattformen i Nordsjøen, som til tross for milliardinvesteringer er ubrukelig, kan bli stående til oktober. Grunnen er at skipet som skal frakte den bort, ikke er klart.

Plattformen Yme - bilder er hentet fra Talisman Energy
Energi

Opprinnelig hadde oljeselskapet Repsol frist ut 2015, men Olje- og energidirektoratet har forlenget den til ut oktober, melder NRK.Det er skipet Pioneering Spirit som skal utføre jobben.– Dette er et helt nytt fartøy som bygges, og vi fikk beskjed fra leverandøren Allseas om at ting tar lengre tid enn det som opprinnelig var planlagt, sier kommunikasjonssjef Grethe Foldnes i Repsol.Plattformen kom på plass i 2011, og allerede året etter ble den evakuert da det ble oppdaget sprekker i bærestrukturen. Samme år blir det klart at den skal skrotes. Forventede investeringer var 4,8 milliarder kroner, men kostnadene har økt til over 14 milliarder kroner.