Slik går det med oljeprisen mandag

Oljeprisene faller videre mandag morgen.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

Brent-oljen faller torsdag 1,30 prosent til 36,40 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,83 prosent til 35,76 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 36,89 dollar fatet ved børsslutt onsdag.På det laveste var Brent-oljen nede i 36,17 dollar fatet like før kl. 06 mandag morgen. Det er ifølge TDN Finans det laveste nivået siden august 2004.Bakgrunnen for svekkelsen er ifølge nyhetsbyrået og Bloomberg News spekulasjoner om at oljeprodusenter fra Midtøsten til USA vil fortsette å øke tilbudsoverskuddet, i en situasjon hvor produsentene fortsetter å slåss om markedsandeler.Under et møte mellom arabiske oljeeksporterende land i Kairo søndag uttalte Qatars energiminister Mohammed Sada at produsentene nå retter sin oppmerksomhet mot kostnadskutt for å forsvare seg mot prisfallet.Samtidig satte amerikanske produsenter det høyeste antall rigger tilbake i arbeid siden juli, med totalt 17 den seneste uken.- Det har ikke skjedd noen betydelig oppgang i etterspørselen etter olje, og vi har ikke sett noen nevneverdige kutt i produksjon en. Ingen ting er egentlig endret i oljemarkedet de par siste månedene, unntatt at prisene har fortsatt å falle, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til Bloomberg News.