Slik går det med oljeprisen tirsdag

Oljeprisene klatrer oppover tirsdag morgen.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

Brent-oljen stiger tirsdag 0,41 prosent til 36,50 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,67 prosent til 36,05 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 36,47 dollar fatet ved børsslutt mandag. Ved midnatt mandag var oljeprisen ifølge TDN Finans på det laveste nivået siden juni 2004.Ifølge Bloomberg News ventes oljelagrene i USA å ha steget med ytterligere 1 million fat når USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag offentliggjør sine tall for uken frem til 18. desember.Lagrene steg med 4,8 millioner fat uken før, og en vekst i tråd med anslagene vil bety at lagrene når et historisk toppnivå.Morgan Stanley skrev mandag i et kundenotat at rebalanseringen av markedet kan bli utsatt til 2017, og at utsiktene til en større nedgang i oljeproduksjonen i USA neste år, ser ut til å svekkes.- For tiden dreier alt seg om markedsandeler og mot. WTI fortsetter å bevege seg nedover, og volatiliteten bør bidra til at det etableres et bunnivå, sier investeringssjef i Ayers Alliance Securities i Sydney, Jonathan Barratt, til Bloomberg News.