Slik går det med oljeprisen torsdag

Oljeprisene faller videre torsdag morgen.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

Brent-oljen faller torsdag 0,78 prosent til 37,10 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,19 prosent til 36,68 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 37,98 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Oljeprisene ligger ifølge Bloomberg News og TDN Finans nå nær sine laveste nivåer siden februar 2009. Bakgrunnen er uventet sterk vekst i amerikanske oljelagertall, samt en sterk dollar i kjølvannet av at den amerikanske sentralbanken onsdag hevet renten for første gang på nesten ti år.Statistikk fra USAs energiinformasjonskontor onsdag kveld viste at lagrene steg med 4,8 millioner fat i løpet av forrige uke, mot en ventet økning på 1,5 millioner fat.- Voksende oljelagre er et sterkt negativt element på denne tiden av året, hvor de ventes å falle som følge av høy etterspørsel etter oljeprodukter, sier råvareanalytiker i Samsung Futures i Seoul, Hong Sung Ki, til Bloomberg News, ifølge nyhetsbyrået.Også oppgang i dollarkursen bidrar til å dempe etterspørselen etter olje og andre råvarer.- Ettersom markedet venter en ny renteheving i mars, vil oljeprisene høyst sannsynlig holde seg lave minst inntil første kvartal, sier råvareanalytiker i NH Investment & Securities i Seoul, Kang Yoo Jin.