Statoil kansellerer Transocean-kontrakt

Statoil har besluttet å kansellere kontrakten med Transocean for boreskipet Discoverer Americas.

Discoverer Americas, transocean
Energi

Statoil skriver på sine hjemmesider at boreskipet har vært på kontrakt med Statoil siden 2009, og har støttet Statoils letevirksomhet i Øst- og Nord-Afrika og Mexicogolfen.Statoil har ikke klart å sikre ytterligere aktivitet for riggen i den gjenværende kontraktsperioden, som løper til mai 2016.- Discoverer Americas har gjort en meget god jobb for Statoil, og bidratt til å teste prospektivitet på dypt og ultradypt vann i Tanzania, Egypt og Mexicogulfen, samt avgrenset de mange high impact-funnene i Tanzania, uttaler Tore Aarreberg, leder for rigganskaffelser, i en kommentar.- Alle operasjonene ble gjennomført med solid boreeffektivitet og en god sikkerhetskultur. Uten ytterligere aktivitet i vente må vi dessverre la riggen gå før kontraktslutt, fortsetter han.Dette tror oljeanalytiker Torbjørn Kjus om oljeprisen fremover