- Vi må passe oss

Arbeiderpartiets Oljefond-talsperson er redd for at iveren etter å satse på fornybarskiftet leder til forhastede beslutninger i Oljefondet.

Energi

Arbeiderpartiets Oljefond-talsperson, Torstein Tvedt Solberg, mener Oljefondet bør være forsiktig med å kaste seg på den grønne bølgen, skriver Dagens Næringsliv.En ekspertgruppe nedsatt av Finansdepartementet mener fondet bør ha muligheten til å gå inn i slike prosjekter, men bare dersom det er tilstrekkelig lønnsomt sammenlignet med en alternativ plassering i aksjer og obligasjoner.- Vi må passe oss for ikke å bli overivrige i gleden etter klima­avtalen i Paris uten en mer grundig vurdering av dette. Det er ikke bare å hive oss rundt, alle motforestillingene viser at det er farlig å forhaste seg, sier Tvedt Solberg.- Jeg er redd for at iveren etter å satse på fornybarskiftet leder til forhastede beslutninger, påpeker han overfor DN.