– Dårlig folkeskikk av Statoil-sjefen

Statoil-sjef Eldar Sætre er ikke en populær mann i Nordkapp kommune.

Nordkapp-ordfører Kristina Hansen (Ap) reagerer kraftig på at Statoil og deres partnere Eni og Statens Petoro går for et flytende produksjonsskip på Johan Castberg-feltet, og dermed ikke en ilandføring til Nordkapp, skriver DN.– Dette er ikke godt nok. Da får vi heller vente med å bygge ut Castberg. På en skala fra en til 100 i troverdighet, har oljebransjen nå ti i troverdighet. Når den peker på løsninger i kystsamfunnene de skal operere i, har de lav troverdighet, sier ordføreren.– Føler du deg lurt av Statoil?– Jeg frykter det er lureri, og nå er det opp til oljebransjen å bevise at de ikke farer med lureri, sier ordføreren.Daglig leder i Nordkapp Næringshage, Stig Hansen, vil ha svar på om terminalen skal bygges.- Dette burde Statoil skjønt før Sætre gikk ut med nyheten tirsdag. Det er dårlig folkeskikk av Sætre. Til og med i Nord-Norge kaller vi dette dårlig folkeskikk, sier Hansen til avisen.