Denne oljen er null verdt

Enkelte må betale for å bli kvitt oljen sin.

olje oljeproduksjon skiferolje (AP Photo/Eric Gay, File)

Verden flyter over av olje, og ikke minst USA.Bloomberg kan fortelle at Flint Hills Resources, raffineriet i milliardærbrødrene Charles og David Kochs industriimperium, fredag ville betale minus 0,50 dollar per fat for oljekvaliteten North Dakota Sour.Nyhetsbyrået viser til en prisliste på selskapets hjemmesider.Prisen er dermed ned fra 47,60 dollar i januar 2014 og 13,50 dollar for ett år siden.Den negative prisen henger sammen med manglende rørledningskapasitet for det Bloomberg kaller ultra lavkvalitetsolje, men understreker likevel hvor trått ting går i det amerikanske oljemarkedet.- Å fortelle produsenter at de må betale for at du skal ta oljen deres gir naturligvis produsentene en hel rekke incentiver til å stenge brønnene sine, sier Andy Lipow, toppsjef i Lipow Oil Associates, i en kommentar.WTI-oljen er sist omsatt for 30,02 dollar fatet, ned 1,2 prosent i dagens handel. Brent mars-olje er ned tilsvarende mye, til 28,57 dollar fatet.