Enda styggere oljepriser: Saudi-Arabia er ikke klare for å ta foten av gassen

Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi var på seminar i helgen.

Irans comeback i et marked som allerede flyter over av olje, sender oljeprisen ytterligere nedover mandag.Brent mars-olje står i morges i 28,20 dollar fatet etter en nedgang på 2,6 prosent, mens WTI-oljen faller 2,1 prosent til 29,76 dollar fatet.Til sammenligning ble Brent-frontkontrakten omsatt for rundt 29,65 dollar da børsen stengte fredag.Saudi-Arabia kjører påSaudi-Arabia, som opprettholder sin høye produksjon i et forsøk på å skvise ut nettopp erkerivalen Iran, signaliserer ifølge Wall Street Journal at landet ennå ikke vil gå i bresjen for et produksjonskutt som kan løfte oljeprisen.- Som dere vet, har oljemarkedet i sin lange historie vært vitne til ustabile perioder, alvorlige prissvingninger og petroøkonomiske sykler. Dette er en av dem, sa Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi ifølge avisen under et energiseminar i Riyadh. - Markedskrefter, så vel som samarbeidet mellom produserende land fører alltid til gjenopprettelse av stabilitet. Men dette tar litt tid, fortsatte han.- Optimistisk til fremtidenPå spørsmål fra Bloomberg lot al-Naimi være å svare på hvordan Irans gjeninntreden i markedet vil påvirke oljeprisene.I stedet virker han ifølge Wall Street Journal optimistisk til at globale oljemarkeder etter mer enn 12 måneders ustabilitet igjen finner stabilitet, prisløft og samarbeid mellom produserende land.