HitecVision slår sammen tre oljeselskaper

Point Resources ser dagens lys. Toppsjefen «gleder seg enormt».

hitecvision

HitecVision slår sammen Pure E&P (tidligere Rocksource), Spike Exploration og Core Energy til ett selskap: Point Resources.Nykommeren karakteriseres i en pressemelding som et solid, mellomstort oljeselskap med fokus på norsk sokkel, og vil drive med både leting, utbygging og produksjon.Selskapet får 3,5 milliarder kroner til videre vekst, blant annet gjennom feltutvikling og oppkjøp.Point Resources vil ha andeler i 57 lisenser på norsk sokkel, og vil fra starten ha en produksjon av olje og gass på omtrent 10 000 fat oljeekvivalenter per dag, i hovedsak fra feltene Brage, Snorre, Hyme og Bøyla. Selskapet vil også ha eierandeler i flere oljefunn som forventes bygget ut de nærmeste årene, blant annet Pil (45 prosent), Garantiana (30 prosent), og Snilehorn (17,5 prosent).- Har stor tro på norsk sokkelPoint Resources vil være største eier i Pil, og er ifølge meldingen kapitalisert til å delta med sin andel i den kommende utbyggingen av feltet.I tillegg til produksjon og utbygginger, vil selskapet ha en stor portefølje av letelisenser.- I dagens marked på norsk sokkel er det en fordel med størrelse og diversifisering. Etableringen av Point Resources med en ny kapitalbase på 3,5 milliarder kroner gjenspeiler at vi fortsatt har stor tro på mulighetene på norsk kontinentalsokkel, sier Jan Harald Solstad i HitecVision i en kommentar.Han er ansvarlig for selskapets investering i Point Resources.- Core Energy, Pure E&P og Spike Exploration har lisensporteføljer og organisasjoner som passer godt sammen, fortsetter Solstad.- Fantastisk utgangspunktDaglig leder i Point Resources blir Roar Tessem, nåværende daglig leder i Pure E&P. Han uttrykker «enorm glede».- Erfaringen som finnes i organisasjonene, og resultatene de hver for seg har nådd. De spennende mulighetene i porteføljen av felt, funn og letelisenser. Mulighetene i dagens marked.- Alt dette, kombinert med en sterk finansiell posisjon, gir oss et fantastisk utgangspunkt for årene som kommer, sier Tessem.Selskapene som slås sammen er omtrent like store, og har i alt 77 ansatte. Core og Pure holder til i Oslo, Spike i Stavanger.HitecVision understreker at det nye selskapet vil beholde kontorer begge steder.Sammenslåingen til Point Resources forventes å bli gjennomført i løpet av 1. halvår 2016, betinget av endelig godkjennelse fra norske myndigheter.