Shell vil kutte 10.000 stillinger

Royal Dutch Shell vil kutte ytterligere 10.000 stillinger.

Royal Dutch Shell's CEO Ben Van Beurden speaks during a press conference to give detail on the group's 4th quarter 2013 results in London, Thursday, Jan. 30, 2014. In Shell Oil s latest setback in the United States, the company s new CEO has said the company won t drill in the Arctic circle off Alaska s shore in 2014, and may never do so. The decision by Ben van Beurden follows a negative Federal court decision last week. Environmentalists are still challenging whether the government s 2008 decision to open the area to exploration was correctly granted in the first place. (AP Photo/Alastair Grant)

Royal Dutch Shell har planer om å kutte 10.000 stillinger i forbindelse med ytterligere kostnadskutt i kjølvannet av oljeprisfallet.Selskapet senket driftskostnadene med fire milliarder dollar i løpet av 2015 Ytterligere kutt på tre milliarder dollar ventes i 2016.Shell ser dessuten for seg synergier i forbindelse med fusjonen med BG Group. Fusjonen ventes å bli avklart i løpet av noe uker.