Slik går det med oljeprisen torsdag

Oljeprisene faller tilbake torsdag morgen.

Olje - Foto - Scanpix

Brent-oljen faller torsdag 0,18 prosent til 27,70 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,85 prosent til 28,11 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 28,01 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisene trekkes ifølge Bloomberg News og TDN Finans ned av økende amerikanske oljelagre, som bidrar til å heve det globale tilbudsoverskuddet.Bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) meldte onsdag kveld at oljelagrene i USA steg med 4,6 millioner fat i løpet av uken frem til 15. januar.Det er høyere enn de 2,2 millioner fat analytikere venter at lagrene skal ha steget med i samme tidsrom, når USAs energiinformasjonskontor (EIA) torsdag ettermiddag publiserer de offisielle lagertallene.- Det må et avbrudd i oljeforsyningen til for at prisene skal bli stabilisert. Det er et overskudd, og hvis Iran kan øke eksporten med 500.000 fat pr dag, er det svært vanskelig å se for seg noen varig oppgang i oljemarkedet. Det er å vente at volatiliteten fortsetter, sier sjefanalytiker i CMC Markets, Michael McCarthy, til Bloomberg News.Ifølge The Wall Street Journal og nyhetsbyrået hadde det betydelige fallet onsdag sammenheng med økt bekymring for svak veksttakt i Kina og verdensøkonomien.- Det bredere investeringsuniverset har virkelig begynt å akseptere at veksten i fremvoksende økonomier ikke er det den pleide å være, sier porteføljeforvalter i RMB Capital, Chris Graff, til avisen.Han mener det er vanskelig å se hvor den nye etterspørselen skal komme fra, som skal være i stand til å absorbere det overskuddet på olje som er i markedet i dag.