Slik går det med oljeprisen torsdag

Oljeprisene faller tilbake torsdag morgen.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

Brent-oljen faller torsdag 0,23 prosent til 30,21 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,21 prosent til 30,85 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 31,67 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Brentoljen ble i noen timer natt til torsdag handlet for under 30 dollar fatet, med et bunnivå på 29,70 dollar fatet like etter kl. 02.30.Oljeprisfallet sendte børsene på Wall Street rett ned onsdag kveld. Torsdag morgen følger de aistaiske børsene etter med kraftig fall.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans plages investorene nå av bekymring for konsekvensen av økt tilførsel av olje fra Iran, i tillegg til den eksisterende bekymringen for det globale tilbudsoverskuddet.- Jeg tror det meste av pessimismen kommer fra bekymring for at sanksjonene mot Iran oppheves. Dette ser ut til å forårsake panikksalg i Brent-olje. Jeg blir ikke forbauset om prisene fortsetter å falle i retning av 25 dollar pr fat, sier analytiker i Phillip Futures, Daniel Ang, til avisen.Han påpeker at et eventuelt videre prisfall vil avhenge av om hvor snart vestlige sanksjoner mot Irans atomprogram oppheves, og når landet er i stand til å øke oljeeksporten.Den negative stemningen ble forsterket av ukentlige tall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA), som viste at råoljelagrene i USA steg med 234.000 fat til 482,6 millioner fat i forrige uke. Dette til tross for at lagrene steg mindre enn analytikerne på forhånd hadde ventet.Markedsobservatører sier ifølge TDN Finans til The Wall Street Journal at råoljelagrene vil kunne overstige 500 millioner fat. Lagrene kan ifølge analytikere ventes å stige de kommende ukene, idet raffinerier kjøper mindre kvanta olje under sesongmessig vedlikehold.

Nyheter
Børs