To kontrakter for Aker Solutions

Statoil har tildelt Aker Solutions to Åsgard-kontrakter.

Aker Solutions Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aker Solutions har blitt tildelt en FEED-kontrakt (FEED = front end engineering design) av Statoils tilknytning av Trestakk-feltet til Åsgard A, skriver selskapet i en intern melding fredag.Selskapet skal også gjennomføre konseptstudier for det såkalte low well production-prosjektet på samme innretning.Sistnevnte kontrakt omfatter også opsjoner for FEED og EPCI (EPCI = engineering, procurement (innkjøp), konstruksjon og installasjon) for samme prosjekt.- Denne dobbeltildelingen er ekstremt viktig for Aker Solutions i Trondheim. Vi sikter mot å overgå Statoils forventninger, og mobiliserer spesialkompetanse fra Stavanger og Bergen for å etablere et motivert og høyt kvalifisert team i Trondheim, sier leder Walther Gifstad i meldingen.Gifstad er leder for Aker Solutions MMO-kontor (MMO = maintenance & modifications) i Midt-Norge.Begge kontraktene har umiddelbar oppstart, med fortsettelse «gjennom vinteren og våren».Selskapet opplyser til offshore.no at de to jobbene sikrer rundt 40 stillinger i kontraktsperioden, hovedsaklig i Trondheim.