I et intervju med TDN Finans hevder Pareto-analytiker Trond Omdal at bunnen i oljeprisen ble nådd i slutten av januar, på snaue 28 dollar fatet.Han ser for seg en oljepris på 30-40 dollar fremover.- Saudi-Arabia vil opprettholde et prisgulv på 30 dollar fatet, de er ikke interessert i noe lavere enn det. Landet har budsjettert med 40 dollar for hele året, sier Omdal til nyhetsbyrået.Noe av spenningen i oljemarkedet knytter seg til hvor raskt Iran kan komme tilbake til tidligere produksjonsnivåer.Konsensus er en økning på rundt 500.000 fat per dag i løpet av året, det vil si opp til 3,5-3,6 millioner fat per dag.- Det vil kreve store investeringer, 150-200 milliarder dollar innen 2020, for Iran å nå fire millioner fat per dag. Med dagens oljepriser vil det ta tid, sier Omdal til TDN Finans.