Saudi-Arabia vil bli mindre oljeavhengige, og har utarbeidet en strategi som skal overbevise amerikanske selskaper om å investere i landet, skriver Financial Times.«Kilder med kjennskap til saken» forteller avisen at offentlige tjenestemenn har tatt kontakt med en rekke selskaper. De har også vært i kontakt med ledende private equity-selskaper og spurt om Riyadh kan gjøre forretninger med porteføljeselskapene deres.Utviklingen skjer etter at visekronprins Mohammed bin Salman Al Saud møtte en rekke toppledere i USA da han og faren, Kong Salman, besøkte landet i september.- Poenget er å trekke til seg kontanter og å skape jobber, som er grunnen til at fokuset er på detaljhandel og helse - begge arbeidsintensive sektorer, sier en saudi-arabisk finansmann som har blitt informert om planene.Helseminister og styreformann i Saudi Aramco, Khalid Al Falih, er ifølge Financial Times blant de fremste talsmennene for den nye strategien. Han sa i januar at Saudi-Arabias økonomi har vokst med «utrolige» fem prosent årlig de siste 50 årene, og la til at han hadde «all grunn til å tro» at veksten vil bli enda høyere de neste 50 årene.Denne veksten skal ifølge Al Falih komme fra teknologi, helse, turisme og transport.