Prisene på oljekontrakter faller marginalt mandag morgen, etter å ha steget med over tre dollar pr fat fredag.Brent-oljen faller mandag 0,51 prosent til 33,19 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,61 prosent til 29,26 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 31,42 dollar fatet ved børsslutt fredag.Prisene har dermed steget markert i løpet av helgen. Oppgangen kom ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans fredag kveld, som følge av spekulasjoner om at verdens største oljeeksportører vil kunne kutte produksjonen.Til tross for oppgangen falt Nordsjøoljen 2,1 prosent uken sett under ett, og er svekket med nesten 11 prosent siden årsskiftet.Torsdag kveld meldte energiministeren i De forente arabiske emirater om at medlemmer av Opec er «klar til å samarbeide», forutsatt «totalt samarbeid med alle andre» utenfor oljekartellet.- Hver gang noen står frem og sier 'vi er villige til å samarbeide', kommer det en ryggmarksrefleks i markedet for å kjøpe. Prisene har falt så mye, at folk ikke ønsker å endte opp med å selge på bunnen, sier megler i Liquidity Energy i New York, Peter Donovan, til avisen.Michael Tran, råvarestrateg i RBC Capital Markets, sier ifølge TDN Finans at det vil bli mye støy i markedet de kommende månedene, men at han ikke ser for seg noen store endringer på kort sikt.-Et Opec-kutt er fortsatt vanskelig å forestille seg, men denne uken så vi et utspill om en Opec-«frysing», og vi finner dette lettere å se for seg, sier Olivier Jakob i konsulentfirmaet Petromatrix.Han mener en frysing av Opec-produksjonen ikke vil redusere tilbudet i markedet, men vil kunne bidra til et stemningsløft, ettersom det bringer Opecs tilbudssidestyring inn i regnestykket igjen.