- Taket for oljeprisen er rundt 40 dollar, sier seniorstrateg Phillip Streible i RJO Futures.I skrivende stund omsettes den amerikanske lettoljen tett oppunder taket, for 39,34 dollar. Til samme tid handles brentoljen for 40,58 dollar fatet. (saken fortsetter under chartet)Driverne er først og fremst nyheten om et møte mellom flere OPEC- og non-OPEC-land som skal finne sted i Doha i Qatar 17. april. Her skal oljeprodusentene diskutere en frysing av produksjonsnivåene.I tillegg fikk vi onsdag oljelagertall fra USA som viste mindre økning enn ventet. EIA-statistikk viste at råoljelagrene steg med 1,3 millioner fat, mot ventet 3,2 millioner fat. Dessuten har flere land av ulike årsaker opplevd produksjonsbortfall, samtidig som skiferoljeproduksjonen i USA fortsetter å falle. - Ved disse nivåene vil vi også se skiferprodusentene komme tilbake i markedet, mener Streible som ikke tror på videre prisfest.