Brent-oljen stiger fredag 0,22 prosent til 41,63 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,05 prosent til 41,68 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 41,12 dollar fatet ved børsslutt torsdag.Prisene holder dermed toppnivåer for de seneste 15 uker.- Denne ukens kunngjøring fra Federal Reserve, og svekkelsen i dollar, har styrket råvarer i sin alminnelighet, og olje har tjent på dette (…) Prisene nærmer seg imidlertid nivåer hvor et antall svingprodusenter begynner å få lønnsom drift igjen, sier analytiker i IG i Melbourne, Angus Nicholson, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.WTI-kontrakten har siden den nådde et 13 års bunnivå 11. februar, steget med 53 prosent, og prisene på både WTI og Brent er de høyeste siden begynnelsen av desember i fjor.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans innebærer den seneste tids oppgang et paradoks, fordi høyere priser vil kunne stimulere oljeselskaper til å øke produksjonen, etter hvert som prisen kommer opp på nivåer hvor de kan drive med overskudd.Dette vil da kunne bidra til å øke tilbudsoverskuddet som i utgangspunktet førte til det omfattende prisfallet.- Vi har brukt opp en betydelig del av potensialet på oppsiden. Jeg har vanskelig for å se hva som skal kunne føre til ytterligere, varig oppgang i prisene, sier Citigroup-analytiker Tim Evans til avisen.Mange analytikere og investorer viser til paralleller til et lignende bull-marked for et år siden, da prisene steg med rundt 30 prosent mellom januar og mai, for så å falle til nye bunnivåer.