Brent-oljen faller mandag 0,75 prosent til 40,89 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 1,14 prosent til 40,67 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,30 dollar fatet ved børsslutt fredag.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans trekkes prisene ned av at, som for første gang på tre måneder viste en økning.Amerikanske oljeselskaper hadde ifølge Baker Hughes 387 rigger i arbeid, noe som er én rigg mer enn en uke tidligere, da antallet nådde det laveste nivået siden desember 2009.Ecuadors president Rafael Correa uttalte fredag at hans land på et møte for land innenfor og utenfor Opec i neste måned, vil foreslå et kutt i oljeproduksjonen.- Det er en viss korreksjon etter at WTI oversteg 40 dollar pr fat, som følge av at markedet fortsatt er overforsynt og etterspørselen svak, selv om forholdene er bedre enn de var, sier markedsstrateg i IG i Melbourne, Evan Lucas, til nyhetsbyrået.Han mener at en gjennomsnittspris på rundt 35 dollar per fat (i WTI) er sannsynlig i andre kvartal.- Det er tegn til at tilbudssiden kjenner presset, og er blitt tvunget til å reagere, sier Lucas.