- Glem det lønnskuttet

Leder av fagforeningen Industri Energi, Leif Sande, blåser av utspillet til Statoil-direktør Anders Opedal om at ansatte i olje- og gassindustrien på sikt må ned på lønns­nivået til ansatte i industrien.

Energi

Fredag var Statoil-direktør Anders Opedal ute og mente at oljelønningene på sikt vil komme ned på samme nivå som prosessindustrien.– Dette er bare slike forutsigbare utspill man kommer med når en er nede i den dumpen man er nede i. Det er så typiske gjentagelser. En skal være så flink. Man skal tilpasse seg industrien. Nå skal de ditt og nå skal de datt. Så går det to år også har de glemt alt sammen. Da står de og kaster penger etter folk, setter ut anbud til utlandet og er på samme galeien. Glem det, sier jeg, sier Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi til Dagens Næringsliv. Bjørn Asle Teige i fagforeningen Safe, som er den største fagforeningen for offshoreansatte i Statoil, er ikke mindre irritert. – Grunnlønnen for våre operatører er faktisk ikke så ulike operatørene ellers i industrien. De aller fleste operatørene i Statoil, både på landanlegg og på sokkelen, har grunnlønn på mellom 400.000 og 500.000, sier Teige til avisen.

Nyheter
Energi