Statoil skriver på sine hjemmesider fredag at selskapet, i samarbeid med partnerne, har fullført en 19-måneders leteboringskampanje utenfor kysten av Newfoundland.Ni brønner ble boret på en sikker og effektiv måte av Seadrills West Hercules-rigg i Flemish Pass-bassenget, som ligger rundt 500 kilometer øst for St. John’s i den kanadiske provinsen Newfoundland og Labrador. Formålet med boreprogrammet var å gjøre Bay du Nord-prosjektet mer robust, og teste nye områder i Flemish Pass-bassenget.Statoil bekrefter volum på Bay du Nord, men innrømmer at volumene muligens er i den nedre enden av anslaget.- Vi er oppmuntret av funnene i Bay de Verde- og Baccalieu-brønnene, og av resultatene i avgrensningsbrønnene. Basert på økt forståelse av petroleumssystemet i Flemish Pass-bassenget, modner vi flere prospekter som kan øke volumene i Bay du Nord, sier Erling Vågnes, direktør for Statoils letevirksomhet på den nordlige halvkule, i en kommentar.Statoil vurderer fortsatt det kommersielle potensialet i Bay du Nord-funnet.