Her kan man få solenergi helt gratis

Fravær av god infrastruktur medfører at overproduksjonen av solenergi hoper seg opp.

Solindustrien i Chile har vokst så hurtig at landet nå gir fra seg elektrisitet helt gratis, skriver Bloomberg.Som følge av større etterspørsel etter energi fra gruvedrift og økonomisk vekst, ble det igangsatt hele 29 større installasjoner Atacama-ørkenen, nord i landet.Samtidig er ytterligere 15 lignende installasjoner planlagt i tiden fremover.Men nå som landets kobberindustri sliter grunnet lavere global etterspørsel, overproduseres det strøm fordi lokale bedrifter ikke behøver like mye av det.Og elektrisiteten kan samtidig ikke bli transportert videre sør i landet grunnet fravær av infrastruktur.- Investorer taper penger. Man kan ikke ha så mange utviklere på en og samme plass, sier Rafael Mateo, leder for Acciona, ifølge nyhetsbyrået.Den spanske energiprodusenten har nylig investert hele 343 millioner dollar i et nytt solenergiprosjekt som vil bli et av Latin-Amerikas største.- Energiprisene i Chile vil fortsette å falle frem til man finner en løsning på problemet med landets infrastruktur, sier Jose Ignacio Escobar, leder for Acciona Chile, ifølge Bloomberg.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også