Norge redder inn Sør-Korea-prosjekt

Besparelser i Nordsjøen har reddet Gina Krog-utbyggingen. Verftsjobben i Sør-Korea ble nemlig dyrere enn planlagt.

Energi

Verftsjobben i Sør-Korea ble større enn tenkt, og en sterk dollar gir to milliarder kroner i tap. Bare besparelser i Nord­sjøen redder Gina Krog-utbyggingen, skriver Dagens Næringsliv.Utbyggingsdirektør Morten Ruth innrømmer overfor avisen at Statoil har måttet betale ekstra penger til verftet for å få levert plattformen i tide, men tall vil han ikke ut med.- Noe har vi justert på i sluttfasen for å få de rette prioriteringer, men det er ikke uvanlig, sier Ruth.Statoil måtte bla opp for å få økt arbeidsstyrken frem mot ferdigstillelse og utseiling, men ifølge Ruth tok selskapet høyde for slikt i kostnadsestimatet. Han er desto mer fornøyd med arbeidet som er gjort av på feltet i Norge, og understellet er for lengst på plass.- Der ute ligger en borerigg som har forboret brønner til Gina Krog. Det har gått veldig bra, vi har fått dobbelt så mange brønner som vi hadde planlagt, sier han om jobben til «Mærsk Integrator».Utbyggingsdirektøren forsvarer imidlertid avgjørelsen om å sende de store byggeoppdragene ut av Norge.- Vi må vende tilbake til da vi besluttet prosjektet. Da var det ikke fallende tendenser i oljeindustrien. Da var det faktisk «peak». Så ser vi i dag at det både i Korea og Norge er en helt annen tilgjengelighet på ressurser, og vi får faktisk ned prisene, sier han til DN.

statoil
gina krog
Nyheter
Energi