Sist fredag ble det kjent at .Aker BP vil bli eid 40 prosent av Aker, 30 prosent av BP og 30 prosent av Det norskes øvrige aksjonærer.Etter  høynet analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities fra 200 til 225 kroner.- Det viktige var ikke at Aker solgte seg ut av hvitfisk, men at de solgte aktiva som gav 1,6 milliarder i gevinst og to milliarder kroner i kontanter som kunne brukes til å investere i olje og gass - som de hadde sagt de skulle gjøre, presiserer Molnes overfor Hegnar.no. - Syv års festEtter Det norske/BP-fusjonen reagerer han med å høyne kursmålet ytterligere - til 250 kroner.- Aker-kursen (på 201 kroner) er rabattert med 42 prosent i forhold til NAV (net asset value) på 345 kroner per aksje. Aker-aksjen vil bli mer interessant for investorer som går glipp av oppgangen i Aker BP-aksjer de neste syv årene, fordi selv om rabatten synker fra 42 prosent, vil Aker være den billigste inngangsbilletten til Aker BP, skriver Molnes og analytiker Kostas Feruliovas i en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.- Vær så snill og husk at for både Aker og Aker BP er dette året trolig bare det første i en «festsyklus» for Aker-aksjen på syv år, og den vil fortsette å klatre for å matche oppgangen i oljeproduksjonen fra 60.000 til 250.000 fat i Aker BP, føyer duoen til.- Som Pac-manIfølge en analyse fra i går, med tittelen «Aker BP = Aker's, BP's & your barrell Pac-man», tror Norne Securities at Det norske vil fortsette sin ferd fra «micro cap» (i 2009) til å bli en «large cap» i løpet av de neste syv årene (2023). - Aker BP-sjefen Karl Johnny Hersvik har sagt at kjøpet av BP Norge bare er begynnelsen av en vekststrategi som vil bli mer fokusert på profitt enn volumer, selv om målet er å doble produksjonen igjen til over 250.000 fat de neste syv årene. Siden Hersvik begynte i selskapet for syv år siden, har produksjonen gått 10-gangeren - to ganger, heter det i analysen.Ifølge Norne har Aker BP et mål om kjøpe ytterligere minst 60.000 fat per dag før 1. juni 2018. Oppkjøpet sikrer ifølge analytikerne at Aker BP er fullfinansiert til Johan Sverdrup-feltet starter produksjonen i 2019/2020.- Dette tar bort den største nedsiderisikoen i aksjen - at selskapet måtte gjøre en svært rabattert tegningsrettsemisjon, skriver Norne. - Trenger trimOg ikke minst styrker oppkjøpet ifølge analysen Aker BPs balanse, noe som gjør selskapet i stand til å starte utbytteutbetalinger allerede fra 4. kvartal 2016. - Grunnet det sterke fokuset på vekst i selskapet, er dette først og fremst ikke et case på kostnadskutt. Men dupliserer du posisjonene med BP Norge, trenger Det norske å trimmes før selskapet vil oppnå målet om å bli det mest effektive norske lete- og produksjonsselskapet, skriver Norne Securities.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Det norske (Aker BP), med kursmål 105 kroner.Det norske faller 3,4 prosent til 94,45 kroner i tirsdagens handel på Oslo Børs. Aker faller 0,3 prosent til 200,50 kroner.