Ny utbygging på Oseberg godkjent

Olje- og energidepartementet godkjente tirsdag utbyggingsplanen for Oseberg Vestflanken 2. Utbyggingen gir 110 millioner fat oljeekvivalenter og vil koste 8,2 milliarder kroner.

Detalj fra Oseberg feltsenter. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX olje oljeservice
Energi
Planlagt produksjonsstart er i andre kvartal 2018, opplyser .– Utbyggingsprosjektet gir velkommen aktivitet og muligheter for leverandører med ledig kapasitet. Slik situasjonen er i næringen er det svært gledelig at utbygging av Oseberg Vestflanken 2 starter nå, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp).Den valgte utbyggingsløsningen for Oseberg Vestflanken 2 er en bunnfast, ubemannet brønnhodeplattform. Plattformen vil verken ha prosessutstyr, boligkvarter, boreanlegg eller helikopterdekk. Brønnene på feltet skal bores av en mobil boreenhet, mens vedlikehold vil skje ved at et støttefartøy med tilpasset gangbro legger seg inntil plattformen.– Den nye utbyggingen på Osebergfeltet er svært lønnsom og robust. Den valgte utbyggingsløsningen er ny i Norge og kan brukes også på andre felt. Det lover godt for framtidig aktivitet og verdiskaping, mener Lien.Oseberg-feltet har vært i produksjon siden 1988 og ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, om lag 130 kilometer vest for Bergen. Oseberg Vestflanken 2 ligger ni kilometer fra Oseberg-feltsenter og representerer andre fase av utbyggingen av den vestlige delen av feltet. (©NTB)